Bajgiel otulony delikatnym omletem – coś pomiędzy klasycznym omletem, a tostem, ale w jeszcze lepszym wydaniu! To danie robi wrażenie zarówno smakiem, jak i wyglądem. Można je przygotować na obiad, lunch oraz na kolację, będzie rewelacyjne na ciepło i na zimno.
Przepis ten dostaliśmy od @izapachocka_gotuje! Dziękujemy! A Tobie życzymy smacznego!
Omlet z jaj przepiórczych z bajglem w środku

Składniki:
- 18 sztuk jaj przepiórczych
- 1 cebula szalotka
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki mleka 2%
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1 bajgiel
- serek kanapkowy że szczypiorkiem
- rzodkiewki
- pomidor
- biała rzodkiew
- awokado
- ogórek
- szczypior
- rukola
Wykonanie:
- Jajka przepiórcze wybić do miski, dodać mleko, sól i pieprz, dokładnie rozbić trzepaczką.
- Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę szalotkę, zeszklić ją.
- Wlać roztrzepane jajka.
- Na omlet położyć przekrojonego bajgla środkiem do góry.
- Jedną część bajgla posmarować serkiem kanapkowym, na drugiej części położyć pokrojone w plastry warzywa i rukolę w takich ilościach jak lubicie.
- Omlet smażyć na średniej mocy kuchenki, kiedy jajka się zetną delikatnie podważyć łopatką i złożyć go na pół tak aby jednocześnie zamknąć bajgla.
Smacznego!