Omlet z jaj przepiórczych z bajglem w środku

Bajgiel otulony delikatnym omletem – coś pomiędzy klasycznym omletem, a tostem, ale w jeszcze lepszym wydaniu! To danie robi wrażenie zarówno smakiem, jak i wyglądem. Można je przygotować na obiad, lunch oraz na kolację, będzie rewelacyjne na ciepło i na zimno.

Przepis ten dostaliśmy od @izapachocka_gotuje! Dziękujemy! A Tobie życzymy smacznego!

Omlet z jaj przepiórczych z bajglem w środku

Składniki:

  • 18 sztuk jaj przepiórczych
  • 1 cebula szalotka
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 łyżki mleka 2%
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 bajgiel
  • serek kanapkowy że szczypiorkiem
  • rzodkiewki
  • pomidor
  • biała rzodkiew
  • awokado
  • ogórek
  • szczypior
  • rukola

Wykonanie:

  1. Jajka przepiórcze wybić do miski, dodać mleko, sól i pieprz, dokładnie rozbić trzepaczką.
  2. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę szalotkę, zeszklić ją.
  3. Wlać roztrzepane jajka.
  4. Na omlet położyć przekrojonego bajgla środkiem do góry.
  5. Jedną część bajgla posmarować serkiem kanapkowym, na drugiej części położyć pokrojone w plastry warzywa i rukolę w takich ilościach jak lubicie.
  6. Omlet smażyć na średniej mocy kuchenki, kiedy jajka się zetną delikatnie podważyć łopatką i złożyć go na pół tak aby jednocześnie zamknąć bajgla. 

Smacznego!

Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Iza Pachocka (@izapachocka_gotuje)

Złoty Ptak