Przepiórcze żółtka marynowane w sojowym sosie to absolutna bomba smaku! Są super proste w wykonaniu, a najtrudniejsze jest jedynie czekanie by nie zjeść ich w trakcie! Za ten niebagatelny przepis dziękujemy Oli z @LeniweBuły!

Żółtka marynowane w sosie sojowym
Składniki:
- 100 ml sosu sojowego
- szczypta posiekanego pora
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka miodu
- Żółtka jaj przepiórczych
Wykonanie:
- Do miseczki wlewamy sos sojowy, wrzucamy por, czosnek, miód i mieszamy.
- Oddzielamy żółtka od białek i delikatnie przekładamy żółtka do zalewy. Pamiętaj aby robić to ostrożnie by się nie rozlały!
- Przykrywamy ręcznikiem, pokrywką i wstawiamy na całą noc do lodówki.
- Na drugi dzień możemy rozkoszować się ich pełnym, umamicznym smakiem!
Smacznego!