Żółtka marynowane

Przepiórcze żółtka marynowane w sojowym sosie to absolutna bomba smaku! Są super proste w wykonaniu, a najtrudniejsze jest jedynie czekanie by nie zjeść ich w trakcie! Za ten niebagatelny przepis dziękujemy Oli z @LeniweBuły!

Żółtka marynowane w sosie sojowym

Składniki:

  • 100 ml sosu sojowego
  • szczypta posiekanego pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • Żółtka jaj przepiórczych

Wykonanie:

  1. Do miseczki wlewamy sos sojowy, wrzucamy por, czosnek, miód i mieszamy.
  2. Oddzielamy żółtka od białek i delikatnie przekładamy żółtka do zalewy. Pamiętaj aby robić to ostrożnie by się nie rozlały!
  3. Przykrywamy ręcznikiem, pokrywką i wstawiamy na całą noc do lodówki.
  4. Na drugi dzień możemy rozkoszować się ich pełnym, umamicznym smakiem!

Smacznego!

Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Leniwe Buły (@leniwebuly_)

Złoty Ptak